Nieuws vanuit het schepencollege•Verkaveling zijstraat Hollestraat•De Slimste Gemeente van VlaanderenNieuws vanuit de gemeente•Gevraagd: nieuwe uitbater voor cafetaria sporthal Lostraat•Aangepaste dienstregeling De Lijn vanaf nieuw schooljaar•...

Nieuws vanuit het schepencollege
Verkaveling zijstraat Hollestraat
Het college keurt het lastenboek voor de wegen- en rioleringswerken en groenaanleg in de verkaveling in de zijstraat van de Hollestraat goed. De verkaveling omvat 18 kavels en zal als straatnaam ‘Gerststraat’ krijgen. De kostprijs voor deze werken wordt geraamd op 602.455,94 euro inclusief btw. De offertes voor de werken dienen het bestuur te bereiken ten laatste op 27 september om 11 uur. 

De Slimste Gemeente van Vlaanderen
Begin 2013 produceert televisiebedrijf Woestijnvis een nieuwe quiz voor VIER met als voorlopige titel ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’. In dit nieuwe format gaat Woestijnvis op zoek naar de quizploeg – en op die manier naar de gemeente – die één jaar lang die eretitel mag dragen. 

Alle 308 gemeenten van Vlaanderen en dus ook Heist-op-den-Berg werden uitgenodigd om één quizploeg af te vaardigen naar de preselectie. Zo’n ploeg telt twee kandidaten: een man en een vrouw, inwoners van de gemeente die ze vertegenwoordigen. 

Alle ploegen worden op 1 december 2012 verwacht voor de grote preselectie. De 80 ploegen die als beste uit die preselectie komen, gaan door naar de opnames van het tv-programma. In het tv-programma volgend jaar wordt de ploeg uitgebreid tot drie personen: de geselecteerde quizploegen worden aangevuld en aangevoerd door de burgemeester. 

Ook onze gemeente wil deelnemen aan deze quiz en gaat dit najaar op zoek naar kandidaten.
Nieuws vanuit de gemeente
Gevraagd: nieuwe uitbater voor cafetaria sporthal Lostraat
De gemeente Heist-op-den-Berg zoekt een uitbater voor de cafetaria van de nieuwe sporthal in de Lostraat. De exploitatie zal normaal einde 2012 kunnen aanvatten. Inschrijvingen moeten ten laatste op maandag 17 september om 10 uur binnenkomen. 
Meer weten?

Aangepaste dienstregeling De Lijn vanaf nieuw schooljaar
Met ingang van 1 september wijzigt de dienstregeling voor de bussen van De Lijn. Omdat enkele reguliere lijnen enkel nog tijdens de spitsuren rijden, zet het gemeentebestuur, in samenwerking met De Lijn, een marktbus in. Meer weten?

Aanbod cursuscentrum
Heb jij overdag vrije tijd? Bij het Cursuscentrum kan je die aangenaam en nuttig besteden. Van september tot juni hebben wij, overdag, een ruim aanbod aan cursussen en uitstappen. Meer weten?